luukku 16

Submitted by nallem on Thu, 12/16/2021 - 07:29

Tää lähti niin eri suuntaan, kuin mihin ajattelin! Ja alan oppia jotain itsestäni. Olen semmoinen, että jos kohtaan kiinnostavan kirjan, tai pelin tai minkä tahansa tarinan. Uppoudun siihen täysin ja en välitä mistään muusta ennenkuin olen saanut sen loppuun. Ja se tekee tästä hahmokalenterista samalla mahtavan ja haikean. Koska ihastun jokaisen hahmon avaamaan maailmaan ja mun ei oo ollenkaan vaikea istua alas ideoimaan hahmoja tai niitä maailmoja joihin ne kuuluvat. Mutta samalla, mä suren jokaisen kohdalla että joudun siirtymään seuraavaan. Pääsen vain käväisemään hetkeksi.

Tämä on hyvä esimerkki sellaisesta. Kettujen kautta monisukupolvinen tarina sadun kertomisesta. Missä naiset etsivät vapautta maailmassa, missä heidät on sidottu sukunsa ja sitä kautta kuninkaan tahdon alaiseksi. Margareta lopulta pakenee miehensä kanssa Ruotsista, eikä hän koskaan palaa takaisin vaan jää elämään Tallinnaan.

Ja satua kertovat eri hahmot kirjasta toiseen. Mutta he kaikki kertovat sen omasta näkökulmastaan. Ratkaisut vaihtuvat ja samoin ne valinnat mitä he pystyvät tekemään. Kaikki kulminoituu Kuningatar Kristiinaan, joka jättää tehtävänsä ja muuttaa Roomaan elämään vapaan naisen elämää. Hän on se, joka pystyy lopettamaan tarinan. Hän on se, joka pystyy yhdistämään sadun ideaalin ja oman elämänsä.

Ja samalla se olisi aivan jättimäinen tarina. Monta sukupolvea, yli 100 vuotta ajassa. Lukuisia pieniä tarinoita ja taustatutkimusta henkilöistä joista en tiedä oikeastaan mitään. Kuullostaa hyvin tutulle - mulle.