Otto Wille Kuusinen

Submitted by nallem on Mon, 10/17/2016 - 11:38

Otto Wille Kuusinen on varmasti kuuluisin hahmoistani. Hän oli myös monella tapaa vaikein. En oikein saanut hänestä otetta henkilönä, ehkä suuresti sen takia että hän oli itse poistanut itseään koskevia tietoja arkistoista Neuvostoliitossa jolloin hänen tekojaan ja ajatuksia voi vain arvailla. Samoin hän on myös jakanut ihmisiä todella vahvasti tehtyään yhteistyötä Stalinin kanssa. Hän oli yksinkertaisesti niin kunnianhimoinen, että häneen ei voi suhtautua neutraalisti. Samoin muilla on jälkeenpäin ollut syytä irrottautua hänestä, kun Stalinin hirmuteot tulivat tietoon.

Omassa tarinassani hän päätyy enemmän pahiksen rooliin, siihen hän sopiikin. Kuusisen loosunki eli motto oli Suomen valloitus keinolla millä hyvänsä.

Kuusinen kirjoitti mm. Suomen perustuslain punaisille, Hänellä oli suomalaisittain merkittävä ura, päätyen lopulta Neuvostoliiton johtavaan elimeen, politbyroon. Hän oli myös merkittävä kirjailija ja runoilija. Olet todennäköisesti kuullut hänen sanoittamia vasemmistolaisia lauluja.